Spar varme

Radiator

Er du interesseret i at spare penge? Vi giver dig inspiration til, hvordan du kan spare på varmen


Varmeforbruget er meget afhængigt af, hvor gammelt huset er, og om det er efterisoleret. Vælg husets byggeår og se hvor stort varmeforbrug, der normalt er i huse fra den periode.

Hus bygget inden 1961

Det første bygningsreglement med krav til isolering kom i 1961. Derfor er mange huse fra før dette år bygget uden isolering.

Hvis huset ikke er blevet isoleret senere, er det ikke unormalt, at varmeforbruget er omkring 200 kWh pr. m2 bolig, man opvarmer. Det vil sige, at hvis man opvarmer 120 m2, vil man bruge cirka 24.000 kWh om året. Herudover kommer i gennemsnit 750 kWh pr. person til opvarmning af vand.

Hvis du gerne vil gøre varmeforbruget mindre er alle muligheder åbne! Det gælder om at få pakket den opvarmede del af huset ind, så der er noget, der isolerer hele vejen rundt. Et nemt sted at spare på energien er at isolere de varme rør, hvis dette ikke er gjort.

Hus bygget mellem 1961 og 1977

I denne periode begyndte man at isolere husenes ydervægge, lofter og gulve. Det var dog ikke særlig tykke lag isolering, man brugte. Eksempelvis var isoleringen af gulv ofte 5 cm og loft 7 cm. 

Hvis huset ikke er blevet efterisoleret senere, er det ikke unormalt, at varmeforbruget er omkring 170 kWh pr. m2 bolig, man opvarmer. Det vil sige, at hvis man opvarmer 120 m2, vil man bruge cirka 20.000 kWh om året. Herudover kommer i gennemsnit 750 kWh pr. person til opvarmning af vand.

Det er en god ide at gå rundt i huset og se, hvor det kan lade sig gøre at lægge mere isolering på. Det kan for eksempel være på loftet, i skunken, bag radiatorer eller i en krybekælder. Et nemt sted at spare på energien er at isolere de varme rør, hvis dette ikke er gjort.

Hus bygget mellem 1977 og 1998

I 1977 blev det besluttet at nye huse skulle isoleres væsentlig bedre end de hidtil var blevet. Derfor er husene fra denne periode typisk bedre isoleret end ældre huse.

Hvis huset ikke er blevet efterisoleret senere, kan man forvente, at varmeforbruget er omkring 110 kWh pr. m2 bolig, man opvarmer. Det vil sige, at hvis man opvarmer 120 m2, vil man bruge cirka 13.000 kWh om året. Herudover kommer i gennemsnit 750 kWh pr. person til opvarmning af vand.

Det er dog stadig ofte nemt at få forbruget gjort mindre. Eksempelvis kan man lægge mere isolering på loftet eller i en krybekælder og isolere de varme rør.

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig inden for 1-2 hverdage.

*
*
*
Læg en besked

Der er planlagte forstyrrelser.

Der er i øjeblikket akutte forstyrrelser.

Der er normaldrift.

Overblik Overblik