Opvarmning

El giver varmen, men det koster kassen

  • Mange bruger el for at varme hjemmet op uden at være bevidst om det. Selv om dit hus ikke er elopvarmet, kan det godt betale sig at læse videre…

Ingen kan li’ at få kolde fødder

  • I mange huse er der lavet el-gulvvarme, da gulvvarme med rør ville tage for meget af lofthøjden. Det giver dog ofte et meget stort elforbrug, da det faktisk kan blive elgulvvarmen, der kommer til at varme meget af boligen op. Elvarme virker hurtigere end radiatorer med opvarmet vand i, så hvis man har fx fjernvarme vil elgulvvarmen ofte nå at varme op inden radiatoren, når at komme op i temperatur. Dermed vil det ikke være den billige fjernvarme, men den dyre elvarme, der giver dig varmer.

Når solen er gået ned…

  • I Danmark er vi glade for vores lange, lyse sommeraftener, med desværre er aftenerne ikke altid så lune, som vi kunne tænke os. Den lette løsning på det er en terrassevarmer, som bruger el eller gas. Men når man varmer op udenfor, er der ikke noget til at holde varmen inde. Derfor er det dyrt, at have en terrassevarmer tændt – specielt hvis man glemmer at slukke den, når man gå ind i seng.

Op på pumperne og ned med elforbruget

  • Selv om man opvarmer sit hus med olie, gas, fjernvarme mv. bruges der også ofte el til at få varmen rundt i huset. Cirkulatoinspumpen bruger nemlig el og der er en del at spare, ved at skifte den ud, hvis man har en gammel pumpe. Så hvis du alligevel skal have ændret noget ved varmeinstallationen, så husk at spørg din VVS’er, om pumpen er det, man kalder selvregulerende.

 el samlet opvarmning

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig inden for 1-2 hverdage.

*
*
*
Læg en besked

Der er planlagte forstyrrelser.

Der er i øjeblikket akutte forstyrrelser.

Der er normaldrift.

Overblik Overblik