Belysning

Spar ved at udskifte el-pærer til energibesparende el-pærer

At udskifte el-pærer er en let måde at spare el på. Når pærerne er blevet skiftet, sparer du el, selv om du bare fortsætter med at leve livet, som du plejer. Hvis du gerne selv vil bestemme hvor koldt eller varmt lyset ser ud skal du se efter hvad der står på pakken om Kelvin eller K. Jo lavere tal, jo varmere lys.

Noget andet der kan være godt at se efter, når du køber pærer er Ra. Det viser noget om, hvordan de farver, der lyses på, kommer til at se ud. Dagslys har Ra 100 hvilket er det optimale, men de fleste er tilfredse med lys, der har Ra 80 og derover.…og så er LED-pærer små og fikse, så de ser godt ud i de fleste lamper.

LYS


  • De vigtigste lamper er dem der er tændt mest
  • I de fleste hjem er der de samme steder lyset er tændt rigtig meget. Gangarealer og køkken er topscorer i de fleste boliger, så det er her, det giver den største besparelse at skifte pærer. Hvis du gerne vil sammenligne pærerne i butikkerne med gammeldags glødepærer, kan det være en hjælp at se på denne oversigt:

15 watt => 140 lumen

25 watt => 250 lumen

40 watt => 470 lumen

60 watt => 800 lumen

75 watt => 1.050 lumen

100 watt => 1.520 lumen

  • På pakkerne med de energibesparende pærer står der nemlig ofte hvor meget lys de giver målt i lumen. Når du skal have mest lys for færrest kroner skal du gå efter høj lumen og lav watt. Faktisk betyder et ikke noget at pæren er dyrere end fx en halogenpære. De energibesparende pærer holder i meget længere tid og de bruger meget mindre el.

 Slukket lys sparer mest

el samlet belysning

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig inden for 1-2 hverdage.

*
*
*
Læg en besked

Der er planlagte forstyrrelser.

Der er i øjeblikket akutte forstyrrelser.

Der er normaldrift.

Overblik Overblik